“Pevamo za malu Jovanu”

VIDEO K9: Sugrađani koji žele da pomognu u lečenju male Jovani Štikovac moći će to da učine u utorak posetom humanitarnom koncertu koji, pod nazivom "Pevamo za malu Jovanu" organizuje udruženje Kolo srpskih sestara.

261

“Pevamo za malu Jovanu” naziv je humanitarnog koncerta planiranog za utorak, 26. novembra u Amfiteatru Spensa u 18 časova.

Događaj organizuje Kolo srpskih sestara Eparhije bačke Novi Sad.

“Koncert je namenjen maloj Jovani. I nazvali smo ga i tako “Pevajmo, igrajmo za Jovanu”. Jovana ima pet godina, ona je iz Sremske Kamenice i novac će biti dat za njeno lečenje, odnosno četvrtu operaciju koja je čeka u Rusiji”, rekla je dr Nada Aranicki iz Kola srpskih sestara.

Jovana je prevremeno rođena devojčica koja je od svog trećeg meseca na fizikalnim tretmanima, hipo i hidro terapijama. Njena porodica ima samo jedan cilj, da što pre osamostali Jovanu tako što će joj obezbediti odlazak na operaciju, kao i intezivan fizikalni tretman koji iziskuje značajna novčana sredstva.

U ovim naporima pridružilo im se i Kolo srpskih sestara koje najavljuju bogat program predstojećeg koncerta.

“Mislim da će biti lepo. Evo, svi naši sugrađani koji dođu mislim da će biti zadovoljni zato što je to raznolik program. Pošto je devojčica u pitanju od pet godina uzeli smo da budu izvođači i odrasli i deca i to smo se odlučili na nekoliko predškolskih ustanova”, kazala je dr Aranicki.

U Amfiteatru SPENS-a u utorak će nastupiti mališani iz vrtića Cvrčak i Švrća, kao i folklorna grupa “Veliko kolo” iz Sremske Kamenice, a program će upotpuniti horovi Novosadske šmizle, ISON, te Hor Zmaj Jovine Gimanzije i “La bel duo” Muzičke škole Isidor Bajić.

“Mi nekad nemamo ovakve koncerte unapred određene, za određeno dete. Imamo jednostavno za bolesnu decu, pa kad se koncert završi, kad vidimo koliko imamo novaca i koliko se dece, odnosno roditelja prijavilo nekad damo za jedno dete, nekad podelimo ta sredstva i za dvoje, ako je to potrebno dvoma. U svakom slučaju, gledamo da zadovoljimo sve one koji se jave. Ovaj put je ovo unapred najavljeno, a nadamo se da će im pomoći”, navela je dr Aranicki.

Osim kupovine ulaznice za koncert, svi oni koji budu u mogućnosti svoje donacije moći će da ostave i u kutiju koja će biti postavljena na mestu događaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.