Petrović: Medijska strategija zakazala u praksi

VIDEO K9: Sve medijske strategije u našoj zemlji dobro izgledaju na papiru, ali kada treba da se sprovedu, one su nešto sasvim drugo, izjavio je glavni i odgovorni urednik lista Danas Draža Petrović.

231

Ocenjujući stanje medija u zemlji, glavni i odgovorni urednik lista Danas, Draža Petrović, istakao je da “Srbija nije daleko odmakla u pogledu medijskih sloboda u odnosu na pre skoro dve stotine godina, kada je u Kragujevcu štampan prvi broj novina na srpskom jeziku”.

Šta je cilj najnovije rasprave o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji i da li je ona samo bacanje prašine u oči u vreme kada se sloboda izražavanja konstantno ugrožava, bila su pitanja postavljena Draži Petroviću.

Predstavnici medija, medijskih i novinarskih udruženja uoči početka rasprave o predlogu medijske strategije naveli su da su mediji koji se trude da izveštavaju profesionalno izloženi različitim vrstama političkih i ekonomskih pritisaka od strane vlasti, s krajnjim ciljem da budu ugušeni.

Na taj način “u tišini je ugušeno više od četrdeset lokalnih televizija u Srbiji, dok istovremeno država uvodi monopol na informisanje na nacionalnom nivou, o čemu svedoči i nedavna kupoprodaja televizija 02 i Prva”. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.