Petrovčani slavili na svom 10. jubilarnom saboru

VIDEO K9: Uz prigodan program u petak uveče u Novom Sadu održan je 10. Sabor Petrovčana, uz prisustvo oko 700 gostiju iz Srbije i Republike Srpske.

0
269

Deseti po redu Sabor Petrovčana održan je u petak uveče u Novom Sadu, uz prisustvo oko 700 gostiju iz naše zemlje i Drinića i Petrovca.

Priređen je bogat kulturno-zabavni program i dodeljene nagrade, zahvalnice i priznanja svima koji su tokom godine na neki način podržali rad udruženja i veze između našeg grada i ovih opština iz Republike Srpske.

Tokom ovogodišnjeg sabora proslavljena je slava Sveti Luka, obeleženo 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a skup je bio specifičan i po tome što je posvećen slikaru iz petrovačkog kraja, Jovanu Bijeliću.

Tokom večeri nastupila su brojna kulturno-umetnička društva iz Vojvodine, Drinića i Petrovca, a nastupio je i pevač narodne muzike Marinko Rokvić.

Svojim prisustvom druženje su uveličali i načelnici opština Drinić i Petrovac, predstavnici SPC, pojedinih gradskih institucija i pokrajinskih sekretarijata, kao i gosti iz inostranstva.

Misija Udruženja Petrovčana u Novom Sadu je, kako kažu, da čuva tradiciju petrovačkog kraja, pomažu one koji su ostali da žive i rade u tim krajevima, a za sugrađane iz Petrovca da doprinese prosperitetu nove sredine u kojoj žive.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.