Petrovčani proslavili Svetog Luku

VIDEO K9: Članovi Udruženja Petrovčani iz Novog Sada proteklog vikenda održali su svoju redovnu godišnju skupštinu i obeležili slavu, Svetog Luku.

0
61

Godišnja skupština Udruženja Petrovčani iz Novog Sada ove godine bila je i izborna i na njoj su konstituisani novi upravni i nadzorni odbor, te reizabran predsednik udruženja Dušan Mrđa.

Bila je ovo prilika sa sumiranje rada Petrovčana u proteklih godinu dana.

Na sednici je doneta odluka o štampanju knjige o petrovačkim dobrovoljcima iz Velikog rata i 100-godišnjici kolonizacije u Vojvodinu te njenoj promociji u mestima gde ima Petrovčana, Čelarevu, naselju Podlokanj, Nakovu, Kikindi, Banatskom Velikom Selu, Beogradu i drugi.

Zaključeno je i da je potrebno organizovati masovnije odlaske članova udruženja iz NS u Petrovac, te aktivnije delovati na rešavanju ostavinskih i drugih problema vezanih za zemljište, imovinu, lična dokumenta.

Jedan od njihovih stalnih zadataka je, naveo je predsednik “Petrovčana” Dušan Mrđa, širenje mreže Petrovčani u mestima u kojima žive potomci doseljenika iz petrovačkog kraja.

Xll redovna Skupština Udruženja Petrovčana je odrzana uoči slave udruženja, Svetog Luke, koja je svečano obeležena uz prisustvo sveštenstva i članova Udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.