Petrovaradin uskoro bez teretnjaka

VIDEO K9: U cilju rasterećenja grada od vozila koja idu prema Iriškom vencu i dalje prema Rumi, godinama spominjana obilaznica oko Petrovaradina trebala bi biti realizovana u narednih nekoliko godina. Reč je o kompleksnoj deonici za koju nije lako izraditi projektnu dokumentaciju, te se veoma pažljivo pristupa izradi, kažu u Urbanizmu. Ova deonica će zbog povezivanja sa autoputom biti, pre svega, projekat od državnog značaja.

2643

Projektno planiranje obilaznice oko Petrovaradina zahtevalo je deteljnu analizu jer je reč o veoma kompleksnoj deonici, kažu u JP Urbanizam.

Oko 20 institucija određuju uslove za plansku dokumentaciju kada je reč samo o Partiji 1 koja vodi od Žeželjevog mosta, pa do dela iza račvanja u Paragovu ka Iriškom vencu. Reč je o deonici dužine oko 14 km.

Za Partiju 3 tek treba da počne razrada plana, a reč je o delu koji vodi od Petrovaradina prema Kaćkoj petlji, a koji uključuje izgradnju još jednog mosta.

“Mi smo dovršili kompletnu analizu planske dokumentacije. Idejni projekat to prati, tako da mogu da kažem da će to uskoro biti završeno. Ostaju neki tehnički detalji da se rade i do Nove godine bi trebalo da bude usvojen kompletan plan”, naveo je Dušan Miladinović, direktor JP “Urbanizam”.

Kompleksnost projekta obuhvatao je vođenje računa o Nacionalnom parku Fruška Gora, o vodotocima, odbrani od poplava, vojnim objektima, privatnim objektima koji su na trasi, gasovodu, železnici i dalekovodima, a za obilaznicu je ostalo malo prostora, te je najveći problem bio naći adekvatno rešenje.

U Urbanizmu su istakli da će se prema projektnom planu ovom obilaznicom rešiti i problem biciklističkih staza kada je reč o povezivanju sa periferijom.

“U planu su dve plus dve trake, svaka traka je četiri metra, ima razdelno ostrvo i, naravno, čelične odbojnike sa strane bankine. Biciklističke staze će se nalaziti celom trasom ove obilaznice i one su deo evropskog koridora biciklističkih staza. Naravno, one će se protezati i preko Partije 3 prema Kaću. Sve su to biciklističko pešačke staze širine oko 2 metra, tako da gledamo da ispoštujemo sve to što je potrebno”, naglasio je Miladinović.

Završetak projekta planiran je za narednu godinu, rekao je Miladinović, a realizacija će krenuti za dve ili tri godine i zavisiće od investitora, ugovora i države.

Od sledeće godine Urbanizam će početi i sa razradom plana koji se odnosi na produžetak Bulevara Evrope, gde će se most koji ide preko Ribarskog ostrva povezivati preko Kamenice i Paragova sa ovom saobraćajnicom, te će tako i sve gradske saobraćajnice biti povezane sa obilaznicom, kao i svi oni koji dolaze iz pravca Bačke Palanke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.