Petrovaradin dobija novu sportsku halu

VIDEO K9: Sportska hala u Petrovaradinu, izgrađena u Ulici Rade Končara, uskoro bi trebalo da bude otvorena. U Udruženju Centar Petrovaradin smatraju, međutim, da ova investicija nije bila neophodna, jer, kako ističu, ima prečih stvari koje su mogle biti rešene u prethodne dve godine, koliko je trajala izgradnja hale.

0
2198

Žitelji Petrovaradina uskoro će dobiti sportsku halu na korišćenje. Trenutno su u toku radovi na uređenju prilaznih ulica, kao i na uređenju parking mesta, što je, kako kažu udruženju Centar Petrovaradin, jedino dobro kod ove investicije.

“Što se mene lično tiče i većine građana Petrovaradina koji nemaju pojma da ta hala postoji i da im treba, a ne treba im, mi nemamo dovoljan kapacitet vrtića, škola treba da se renovira. Ima gomila problema, infrastruktura, kanalizacija, putevi. Oni su uložili dve godine, nisu ništa radili u Petrovaradinu, rade samo tu halu. To je kapitalna investicija koja većini građana ne treba”, rekao je Svetislav Mirković, predsednik Udruženja “Centar Petrovaradin”.

Sugrađani s kojima smo razgovarali mahom smatraju da je u redu što Petrovaradin dobija sportski objekat i što će im ulica dobiti novo ruho.

U Udruženju smatraju da je Petrovaradinu, ipak, potrebnija infrastruktura od sporstke hale.

“Infrastruktura, obdanište, škola da se uradi. Prilazi, putevi, kanalizacija, vodovod, struja. To treba da se radi. To je ono što treba građanima Petrovaradina. Mi smo u 21. veku, a praktično još uvek smo ostali u 20. Tako da nam sam objekat ne koristi puno i možda će da ga koristi 1% građana Petrovaradina i pitanje je samo kako će se održavati taj objekat. Od čega će se održavati”, naveo je Mirković.

Izgradnja sportske hale je jedino veće ulaganje u Petrovaradin prethodnih godina, kritikuju u Centru Petrovaradin i smatraju da lokalna samouprava u Petrovaradinu mora imati više sluha za potrebe svojih građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.