Petoro povređeno u udesima

VIDEO K9: Tri osobe su lakše, a dve teže povređene u četiri saobraćajne nezgode koje su se tokom jučerašnjeg dana na području grada. Prva noć muzičkog festivala na Petrovaradinu, prema informacijama iz novosadske Hitne pomoći, protekla je bez većih problema.

623

19-godišnja devojka zadobila je lakše povrede noge u saobraćajnoj nezgodi koja se juče oko 14:20 časova desila na uglu Bulevara Evrope i Futoškog puta, nakon čega je intervenisala ekipa hitne pomoći i zbrinula je na licu mesta.

Sat vremena kasnije, u Temerinskoj ulici u udesu je povređen 24-godišnji mladić. On je zadobio teške povrede i u svesnom stanju prevezen je na reanimaciju u Urgentni centar.

Sinoć oko 21:30 časova, takođe je teško povređen muškarac star 43 godine, u udesu koji se desio na prilazu Drumsko železničkom mostu sa petrovaradinske strane.

Sat vremena kasnije jedan muškarac je zadobio lakše povrede glave u udesu koji se desio na mostu Duga, sa sremske strane, dok naizgled lakše telesne povrede oko 23 časa u saobraćajnoj nezgodi na uglu Sonje Marinković i Vojvode Mišića, zadobio sedamnaestogodišnji mladić.

Ekipe Hitne pomoći noćas su dežurale na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom prvog festivalskog dana Exita.

“Posetioci festivala koji su noćas tražili pomoć lekara najviše su se žalili na glavobolje, lakše povrede, alergijske reakcije, a bilo je i nekoliko njih koji su preterali sa alkoholom”, rekla je dr Mirjana Bursać, portparol novosadske Hitne pomoći.

Tokom noći i jutra pregledano je ukupno 60 osoba, pri čemu su ekipe Hitne pomoći u 57 slučajeva samostalno rešile probleme pacijenata, dok su samo tri slučaja upućena na dalju dijagnostiku u Urgentni centar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.