Peto okupljanje članova Kruševog Brda

VIDEO K9: Članovi Zavičajnog udruženja Kruševo Brdo iz Đurđeva, uz prisustvo brojnih gostiju iz Srbije i Republike Srpske, okupili su se u subotu u Šajkašu na, petoj po redu, svečanoj Godišnjoj skupštini ovog udruženja.

0
64

Zavičajno udruženje Kruševo Brdo iz Đurđeva okuplja doseljenike i njihove potomke koji su se iz Kruševog Brda naseljavali u Šajkašu i kasnije u Đurđevu od šezdesetih godina prošlog veka.

Udruženje je osnovano pre šest godina sa željom da očuva tradiciju krajeva iz kojih su potekli i okupi zemljake kojima je zavičaj ostao u srcu.

Zbog pandemije korona virusa svečana Godišnja skupština nije organizovana prošle godine, ali je ove okupila veliki broj članova i gostiju iz naše zemlje i Republike Srpske.

Kruševo Brdo ima dobru saradnju sa ostalim zavičaknim udruženjima iz Vojvodine i podršku pokrajinskog Fonda za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.

Među brojnim gostima bio je i Gavrilo Mile Princip, potomak Gavrila Principa iz sela Obljaja kod Bosanskog Grahova, osnivača Kulturno istorijskog centra Gavrilo Princip i čuvara muzeja – rodne kuće Gavrila Principa.

Tokom ove manifestacije gosti su informisani o radu ZU Kruševo Brdo u proteklom periodu, najavljeni su novi projekti, te uručene zahvalnice i priznanja svima koji podržavaju rad ovog udruženja.

Direktoru Fonda za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu uručena je šargija, tradicionalni instrument kraja u kojem se nalaze koreni članova Kruševog Brda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.