Petnaest godina posle

VIDEO K9: Pre dva dana obeležena je petnaesta godišnjica od smrti premijera Srbije ubijenog u atentatu 12. marta 2003, čija politička pozadina do danas nije rasvetljena. Skrnavljenje table ulice sa njegovim imenom u Novom Sadu i izjave pojedinaca tim povodom u nekim medijima, dokaz su veličine Zorana Đinđića, koji u njima izaziva gnev i 15 godina nakon smrti, izjavio je Zoran Živković, predsednik Nove stranke u emisiji Otvoreni ekran.

0
202

Zoran Đinđić nije bio savršen, ali je bez sumnje bio refornator i velika istorijska ličnost u našoj zemlji, ocenio je Zoran Živković, te svakako ne zaslužuje tretman koji mu pojedine javne i anonimne ličnosti priređuju 15 godina nakon njegovog ubistva.

“U svom okruženju, među prijateljima, rođacima, komšijama, uvek imate nekoga ko je najsposobniji. I onda svi kažu ‘hajde ti nešto da završiš’, pa kad on to završi onda – ‘pa mogao si bolje’. To obično kažu oni koji ništa ne rade i koji očekuju od tog koji je vredan da bude uvek vredan. Zoran je bio pod pritiskom domaće javnosti, pod pritiskom unutrašnjih neprijatelja, pod pritiskom sveta, pod pritiskom svojih prijatelja”, naveo je Živković.

Pojedini medijski naslovi koji su osvanuli pre nekoliko dana, u kojima je blaćeno ime Zorana Đinđića, posledica su frustracija onih koji ga i danas mrze, naveo je Živković.

“Zato što oni koji mrze Zorana i dan-danas, većina su u vlasti, neki su oko vlasti, još više ga mrze zato što sada ne mogu da ga ubiju, ne mogu da se vesele njegovom ubistvu jer već je mrtav. Ali, hajde da ga vučemo kroz blato, hade da uhvatimo neke kvazilekare, kvazipsihologe, kvazi kriminologe, kvaziprijatelje, koji će sada reći neku ružnu stvar o njemu”, rekao je Živković.

Građani o liku i delu Zorana Đinđića mogu da se obaveste iz knjiga koje su o njemu napisane bez demagogije i ulepšavanja ili iz članaka i videozapisa na internetu o njegovim nastupima i gostovanjima, naveo je Živković.

“On, pre svega, a i mi pored njega, nismo se bavili političkom demagogijom da bismo ulepšali nešto što se desilo. Nismo mi rekli – sredili smo stanje u Srbiji, nismo rekli ‘sve je savršeno’. Rekli smo, počeli smo nešto, hajde sada svi zajedno dalje, hajdemo još malo, još par godina, pa ćemo biti mnogo bolje nego što smo sada”, kazao je Živković.

Veličina Zorana Đinđića što i 15 godina nakon njegove smrti izaziva, iako su u manjini, gnev taloga srpskog društva, zaključio je Živković.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.