“Petliću pevaču, sutra me probudi!”

VIDEO K9: Svečani prijem prvaka danas je organizovan u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ U Novom Sadu. Prijem je organizovan bez tradicionalne priredbe, u skladu sa epidemiološkim merama.

0
97

Sutra je prvi dan škole, najvažniji dan za decu koja će prvi put sesti u đačke klupe. Tim povodom, danas je u Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Novom Sadu organizovan svečani prijem za budućih 207 prvaka, koji su se okupili kako bi upoznali svoje učitelje i drugare iz odeljenja.

Srećan početak školovanja prvacima je poželeo i zamenik gradonačelinka Novog Sada, koji je naveo da je ove godine u škole na teritoriji našeg grada upisano 4.039 prvaka.

On je dodao i da je iz budžeta grada ove godine za OŠ „Nikola Tesla“ izdvojeno 4 miliona i 300 hiljada dinara, a od 2015. godine ukupno 162 miliona, pa je uz pomoć ovog novca realizovana energetska sanacija objekta, zamenjene su školske klupe i stolice i urađeni drugi potrebni radovi.

Osnovnu školu „Nikola Tesla“ u Novom Sadu pohađa ukupno 1.419 učenika. Direktor ove ustanove Igor Milićević je naglasio da su zaposleni spremni za novu školsku godinu i dodao da su obavljene sve higijenske mere za sprečavanje širenja korona visrua, koje će nastaviti svakodnavno da se sprovode.

Na prijemu prvaka deci su podeljeni besplatni udžbenici za prvi razred koje je obezbedio Grad Novi Sad, a škola majice u različitim bojama za svako odeljenje radi lakšeg raspoznavanja u prvim školskim danima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.