Peticija za pošumljavanje Vojvodine

VIDEO K9: Prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži rešavanje nedovoljne pošumljenosti naše pokrajine, danas je u našem gradu organizovala Mreža "Pošumimo Vojvodinu".

0
51

Mreža “Pošumimo Vojvodinu” organizovala je, kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, prvo prikupljanje potpisa u Novom Sadu za peticiju kojom traže izmene nekoliko zakona koje bi otklonile deo problema koji onemogućavaju ili ograničavaju pošumljavanje u Vojvodini, a od Pokrajinske vlade izmenu Odluke o obrazovanju Budžetskog fonda za šume kako bi bilo obezbeđeno učešće građana i šire javnosti u odlučivanju o programu fonda.

U Mreži Pošumimo Vojvodinu su 24 ekološke organizacije, među kojima i Pokret Odbranimo šume Fruške gore.

Rezultati koje su sproveli krajem prošle godine u 45 lokalnih samouprava u Vojvodini su poražavajući, kazala je Dragana Arsić iz ovog pokreta.

Potpisivanje peticije će, kako je navela, Mreža “Pošumimo Vojvodinu” organizovati na teritorijama svih opština u pokrajini i namera im je da prikupe najmanje 10.000 potpisa. Do sada je njihove zahteve potpisima podržalo oko 7 i po hiljada građana, a članice Mreže planiraju i zajedničku uličnu akciju tokom vikenda.

Zahteve sa peticijom od 10.000 potpisa građana planiraju potom da predaju nadležnim republičkim i pokrajinskim institucijama kako bi inicirali izmene zakona i odluka koje bi dovele do bolje pošumljenosti Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.