Petar Čelik još uvek najbolji

VIDEO K9: Petar Čelik, višestruki svetski i evropski prvak u bodi-bildingu, i u 68. godini svakodnevno vežba. Ove godine osvojio je čak tri svetska prvenstva i sada u svojoj karijeri ima čak 15 titula prvaka sveta.

3079

Preko 50 godina Petar Čelik bavi se takmičarski bodi bodibildingom. Aktivan je još od 1968. godine, a medalje i danas ne izostaju. Jedini je aktivan takmičar u svojoj 68. godini života.

“Ja sam ove godine osvojio tri titule svetskog prvaka i, sa ranijih 12 koje sam imao, to je ukupno 15, a ove godine sam pobedio i na Svetskom kupu NABA, tako da je to zapravo 16. titula. Pre toga sam bio i 3 puta prvak Evrope i 20 puta šampion države, što sad izgleda jako čudno i teško dosegljivo, ali vidite, u jednoj godini se može osvojiti više titula”, rekao je Čelik.

Petar Čelik iza sebe ima više od 100 medalja. Iako u sedmoj deceniji života, umesto lekara posećuje pijace sa organskom hranom i teretanu. Nema zdravstvenih problema i svakodnevno trenira. Industrijsku hranu, kako kaže, ne jede, a obavezno prati poreklo namirnica i daje prednost organskim proizvodima.

“Ishrana je glavna tema ne samo za dobar izgled već i za zdravlje. Potrebno je da se čovek hrani zdravom prirodnom hranom, to je danas teško pronaći, potrebno je znati poreklo svake hrane. Ja recimo kupujem sir i surutku koju pijem redovno kod jedne žene na Ribljoj pijaci koja je proizvođač, pa znam poreklo i znam da njene krave ne jedu GMO hranu”, naveo je Čelik.

Poslednji put bio je kod lekara početkom devedesetih godina i iako kaže da to nije za pohvaliti se, zdravom ishranom i redovnim treningom svoj organizam održava zdravim.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.