Pet slovačkih turista stradalo kod Aleksinca

Pet osoba je smrtno stradalo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros u mestu Bobovište na auto putu Niš - Beograd, između Aleksinca i Ražnja. Do nesreće je došlo kada je autobus slovačkih registarskih oznaka sleteo sa kolovoza. Stradale su dve Čehinje i trojica Slovaka.

358

Povređene su 23 osobe koje su zbrinute u Niškom kliničkom centru i Aleksinačkoj bolnici.

Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova u Nišu i tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu vrše uviđaj. Saobraćaj se odvija bez prekida, levom kolovoznom tragom, saopšteno je iz MUP-a.

Mediji prenose da je u slovačkom autobusu koji se vraćao sa Krfa bilo 29 putnika i dvojica vozača.

Ekipe Hitne pomoći zbrinule su 26 povređenih, dok je petoro putnika ostalo zarobljeno ispod prevrnutog autobusa. Povređeni su zbrinuti u Niškom kliničkom centru i Aleksinačkoj bolnici.

Direktor Klničkog centra u Nišu Miodrag Lazić izjavio je da je u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu dovezeno 14 povređenih putnika u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu Beograd Niš kod Aleksinca.

“Imamo jednog teže povređenog pacijenta sa teškim povredama grudnog koša. Među povređenima je i jedno dete koje je lakše povređeno. Imamo i 12 povređenih koji se vode kao lakše povređeni”, rekao je Lazić za RTS.

On je rekaoo da su povređeni dovezeni oko pet časova.

Ministarstvo inostranih poslova Slovačke saopštilo je da je slovačka turistička agencija Eolus, čiji je autobus prevozio putnike, poslala je novi autobus po preživele i lakše povređene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.