Pet kandidata za Februarsku nagradu

VIDEO K9: Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Novog Sada prihvatila je pet inicijativa za Februarsku nagradu za 2022. godinu.

0
24

Prihvaćeno je pet inicijativa za Februarsku nagradu za 2022. godinu, koje su stigle blagovremeno, do 31. decembra 2022. godine.

Među predloženim kandidatima su direktorka Gimnazije „Isidora Sekulić“ mr Ružica Vukobratović, prvakinja Baleta Srpskog narodnog pozorišta Ana Đurić, violinista, redovni profesor Akademije umetnosti Novi Sad mr Stefan Milenković, direktor Folklornog udruženja „Veliko kolo“ iz Veternika Milan Veselinović i profesor u penziji mr Boško Brzić.

Na sledećoj sedici članovi Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Novog Sada će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada.

Februarsku nagradu Skupština Novog Sada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.