Pet godina Centra za smeštaj i usvojenje Novi Sad

VIDEO K9: Centar za porodični smeštaj i usvojenje već pet godina uspešno deluje u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici. Povodom ovog malog jubileja, u Centru je održan radni sastanak s s čelnicima Pokrajinske vlade koja je osnvač ove ustanove socijalne zaštite.

355

Petogodišnjica rada Centra za porodični smeštaj i usvojenje, kako je istaknuto na sastanku, prilika je za posetu i podršku ovoj ustanovi u programima koje razvija u oblasti zaštite dece i omladine bez adekvatnog roditeljskog staranja.

“Mi ćemo, nadam se ove godine, započeti izgradnju novog objekta na Novom naselju gde će biti smešten Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad. Ovo je veoma odgovorna oblast u kojoj ne može i ne sme biti greške”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Do kraja godine će, prema rečima Mirovića, biti otvoren još jedan centar u Subotici, a do 2020. i u Pančevu, čime bi bila zaokružena institucionalna podrška pre svega hraniteljskim porodicama i deci bez adekvatnog roditeljskog staranja u Vojvodini.

“Organizovali smo radni sastanak, porazgovarali o jako važnim temama, pre svega o podsticanju Centra za porodični smeštaj i usvojenje na dalji razvoj, na nova zapošljavanja i obezbeđivanje novog prostora. Pokazali smo naše nove prostorije koje privremeno koristimo i koji će služiti za kontakte bioloških porodica i hraniteljskih porodica i, naravno, za rad sa decom na vrlo konkretnom nivou, kada savetnici imaju potrebu da porazgovaraju sa decom. Sada imamo i taj prostor za neke intimne razgovore, kontakte, za podršku hranitelkima i deci i nadam se da ćemo u ovom pravcu dalje nastaviti”, navela je Ivana Koprivica, direktorka ovog Centra.

Pomenimo i da se u Srbiji trenutno nalazi oko 6.000 dece u sistemu socijalne zaštite, od kojih je 3.000 na teritoriji AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.