Pet friendly usluge u Vojvodini

VIDEO K9: U Novom Sadu je predstavljen elaborat koji objašnjava i definiše standarde, zakonske okvire i proces sertifikacije kojim se unapređuje i štiti poslovanje pet friendly hotelijera i ugostitelja.

0
13

Putovanje sa kućnim ljubimcima predstavlja jedan od najpopularnijih savremenih trendova turizma u svetu, ali i kod domaćih turista, stoga organizatori manifestacija, hotelijeri i turistički poslenici u ugostiteljstvu nameravaju da prate zahteve turista i pristupe ovoj temi na inovativan način, uz definisanje socijalnih, ekonomskih i društveno odgovornih normi.

Info-dan povodom standardizacije i sertifikacije „pet friendly” usluga na teritoriji AP Vojvodine održan je danas u Info centru Turističke organizacije Vojvodine.

Na današnjem događaju predstavljen je elaborat koji objašnjava i definiše standarde, zakonske okvire i proces sertifikacije kojim se unapređuje i štiti poslovanje hotelijera i ugostitelja koji se odluče da primaju goste sa kućnim ljubimcima.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, naveo je i da je u prvih pet meseci u oblasti turizma na teritoriji  Vojvodine evidentiran značajan porast poseta i noćenja, te da petomesečni rezultat prevazilazi onaj iz referentne 2019. godine.

Elaborat će u elektronskoj formi biti objavljen i na veb sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam kako bi bio što dostupniji zainteresovanim stranama. 

Standardizaciju i sertifikaciju „pet friendly” usluga na teritoriji Vojvodine sprovodi stručni tim „Pet Travel Advisor”, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.