“Pesnička štafeta” završena u Zrenjaninu

VIDEO K9: U Zrenjaninu je održana završna svečanost 45. Pesničke štafete. Pobednici ovogodišnje štafete su učenici Sergej Petković i Sara Majkić.

316

U okviru tradicionalne manifestacije GNB “Žarko Zrenjanin” Pesničke štafete” predstavnici biblioteke i ovogodišnji gost voditelj pesnik Vladimir Andrić posetili su 60 škola u gradu i okolini u potrazi za najboljim pesnicima osnovcima.

Oni koji su bili najbolji predstavili su se na završnoj svečanosti “Pesničke štafete” održanoj u Kulturnom centru Zrenjanin, gde su takođe predstavljeni i najbolji program kojima je pesnik dočekan u školama.

“Pesnička štafeta” održana je po 45 put, a od ove godine ona nosi status manifestacije od posebnog značaja za grad Zrenjanin.

Direktor GNB “Žarko Zrenjanin” Milan Bjelogrlić rekao je da sama “Pesnička štafeta” i poruke koje ona šalje svrstavaju ovu manifestaciju u manifestacije od posebnog značaja za grad Zrenjanin nego od posebnog značaja za celu državu. On je izrazio veliku zahvalnost i nastavnom osoblju u školama koje već godinama pruža podršku u organizaiji “Pesničke štafete”.

Ovogodišnji gost voditelj bio je Vladimir Andrić, pesnik, pisac, dramaturg, reditelj i dugogodišnji urednik Dečijeg I školskog programa radio-televizije Beograd I autor televizijskih emisija Laku noć, deco i Pustolov. On je istakao da je obilazak škola zahtevao puno rada dok je žiriranje bilo nešto lakše.

U kategoriji nižih razreda treća mesta osvojili su Aleksa Stojković, Sofija Kešelj i Zoran Katić, druga Andrea Karlaš i Aleksandar Stokić, a najlepšu pesmu pod nazivom “Učenje” napisao je Sergej Petković.

U kategoriji viših razreda treća mesta osvojili su Marko Dimović, Aleksa Bjeljac i Miroslav Vrška. Druga mesta su osvojile Anđela Novakov i Emina Stan, a prvo mesto sa pesmom “Deda” osvojila je Sara Majkić. (Prilog KTV Zrenjnin)

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.