Peskov: Moskva i Vašington imaju zajedničke interese

Kremlj nije iznenađen što predsednik SAD Donald Tramp u prvom obraćanju Kongresu nije pomeno Rusiju, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, ocenivši da ima oblasti u kojima dve zemlje imaju zajedničke interese.

0
245

“Ne, to nije bilo iznenađenje. Tramp je predsednik Sjedinjenih Američkih Država, tako da je prirodno da se bavi američkim pitanjima”, rekao je Peskov, dodajući da se predsednik Rusije Vladimir Putin isto tako bavi ruskim pitanjima, prenosi Tass.

Tramp je u obraćanju Kongresu u utorak veče rekao da je “Amerika spremna da nađe nove prijatelje i sklopi nova partnerstva” tamo gde postoje zajednički interesi.

Peskov je rekao da Moskva i Vašington imaju neke zajedničke interese, ali nije dao jasan odgovor da li bi Rusija mogla da postane prijatelj SAD.

“Naravno, postoje neki zajednički interesi, takođe postoje i razlike u suprotni stavovi”, rekao je Peskov, dodajući da je rat protiv terorizma jedna od oblasti u kojoj je moguća saradnja Rusije i SAD.

“Nemoguće je efikasno se boriti protiv terorizma ako ne sarađuju najmoćnije zemlje, kao što su SAD i Rusija”, rekao je Peskov i dodao da Moskva strpljivo čeka kako će SAD delovati pre donošenja zaključaka. (Agencije, RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.