Pešačka staza od januara

VIDEO K9: Počeli su radovi na izgradnji pešačke i biciklističke staze kod kružnog toka na Bulevaru vojvode Stepe, na čiji nedostatak su se sugrađani žalili od izgradnje megamarketa poznatog trgovinskog lanca na tom mestu. O ovom problemu, podsetimo, Kanal 9 izveštavao je u junu, kada smo dobili informaciju da će radovi početi po dobijanju saglasnosti “Železnica Srbije”.

53

Nakon izveštavanja televizije Kanal 9 o nepostojanju adekvetne staze i neprostupačnog prilaza za pešake do Lidla na Bulevaru vojvode Stepe, 1. decembra, nakon šest meseci, konačno su počeli radovi na izgradnji staze 0018

Buduća staza kjoju s nestrpljenjem očekuju pešaci i biciklisti, biće, kako saznajemo, dugačka oko 120 metara, a rok za završetak radova je 4. januar.

Podsetimo, Kanal 9 je o ovom problemu izveštavao u junu na poziv sugrađanke Dušice Živanović, koja je ukazala da improvizovana staza koju pešaci i biciklisti koriste na ovoj lokaciji vodi preko zelene površine koju seče i pruga, pa moraju da preksaču šine sa svojim torbama, biciklima kao i kolicima za bebe.

A kada padne kiša ili sneg zemljana staza je postajala neupotrebljiva pa je za prelaz korišćena prometna saobraćajnica Bulevara vojvode Stepe, čime su sebe i vozače dovodili u opasnost.

Tom prilikom smo iz Kompanije Lidl dobili obaveštenje da je, prema važećem urbanističkom planu, u jednom delu Bulevara Vojvode Stepe predviđena izgradnja pešačke staze, koja bi taj deo spojila sa Bulevarom Evrope, za što je, međutim, bilo potrebno izmeštanje železničke pruge, koje je u nadležnosti institucija planirano u naredne četiri do pet godina.

Kako bi potrošačima ranije omogući adekvatniji prilaz prodavnici, u Lidlu su pristupili pronalaženju bržeg prelaznog rešenja i sa Gradom Novim Sadom potpisali sporazum kojim su pristali da finansiraju odgovarajuće tehničko rešenje, ali im je zbog situacije na terenu, za postojeći predlog bila potrebna saglasnost “Železnica Srbije”.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.