Pešačenje sredom po Fruškoj gori

VIDEO K9: Novu priliku za spotrsko-rekreativnu šetnju Fruškom gorom zainteresovani sugrađani imaju već sutra, prema planu Planinarsko smučarskog društva Železničar.

0
91

Ukoliko želite da se opustite u prirodi, a ujedno učinite pozitivan pomak ka zdravom stilu života, pravo rešenje su planinarske šetnje PSD Železničar Novi Sad.

Ovo društvo godinama organizuje namenska pešačenja po Fruškoj gori, a sve što vam za njih treba su, kako kažu, “piće i hrana iz ranca, energija iz glave, a noge će sve to same poneti”. Septembarske šetnje počele su u nedelju akcijom “pešačenje u prirodi”, a naredna, “pešačenje sredom”, zakazana je za sutra.

Za ozbiljne šetače organizovane su zahtevnija pešačenja stazama dugim i po 25 -30 kilometara, sa većim visinskim razlikama.

Planinarstvo je širok pojam koji obuhvata sve aktivnosti ove vrste, od pešačenja, rekreativnog i ekstremnog, preko visokogorstva do alpinizma, kaže Zoran Jovanović, planinski vodič PSD “Železničar”.

Sutrašnje pešačenje naznačeno je kao srednje zahtevno, dužine 16 i 19 kilometara, trasom koja vodi od Zmajevca, prekoVrdnika, Lazinog vira, Morintova, Kraljeve stolice do Popovice. Polazak je oko 10,20h od Zmajevca, po dolasku autobusa 86 koji u 9,30h kreće za Vrdnik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.