Peruničić primio paraolimpijce

VIDEO K9: Delegaciju paraolimpijske atletske reprezentacije Srbije koji su na Svetskom prvenstvu u Dohi osvojili pet medalja, primio je državni sekretar za sport Predrag Peruničić

508

Na svetskom prvenstvu za paraolimpijce u Kataru naši takmičari su ostvarili izvanredne rezultate.

Peruničić je čestitao paraolimpijcima na postignutom uspehu podsetivši da sa skoro svakog takmičenja naš tim dolazi sa medaljama.

 

“Ipak smo ove godine mnogo trofeja osvojili, što pokazuje da imamo sistem, težak rad i da očekujemo sledeće godine na olimpijskim i paraolimpijskim igrama još više medalja nego što ih je bilo ranije”, rekao je državni sekretar za sport.

Predsednik paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović je naveo da se ovim prvenstvom nastavlja kontinuitet dobrog rada u ovoj organizaciji.

“Tako da ovo što su ovi ljudi postigli, a bili smo hit u Dohi gde je bilo 1.400 takmičara iz preko 120 zemalja, Srbija je sigurno na prvom mestu po broju osvojenih medalja u odnosu na broj učesnika”, kazao je Mićović.

Srpski paraolimpijci Željko Dimitrijević i Miloš Mitić, podsetimo, osvojili su zlatnu, odnosno bronzanu medalju u bacanju čunja na šampionatu sveta u Dohi. Bacači koplja, Miloš Zarić i Nemanja Dimitrijević osvojili su srebrnu, odnosno bronzanu medalju.

“Lično sam prezadovoljan postignutim, bacio sam rekord svetskog šampionata. Ovo je bila medalja koja mi je nedostajala”, rekao je Dimitrijević.

Svetsko atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom održano je od 21. do 31. oktobra u Dohi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.