Perić Ranković Februarska nagrada za 2023.

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas održana svečana sednica gradskog parlamenta na kojoj je doneta konačna odluka o laureatu najvišeg gradskog priznanja za 2023. godinu.

0
21

Odbornice i odbornici Novog Sada prihvatili su na svečanoj sednici predlog Komisije za dodelu nagrada i priznanja o dodeli Februarske nagrade Borislavi Perić-Ranković.

Inicijativu za dodelu najvišeg gradskog priznanja za 2023. godinu našoj proslavljenoj stonoteniserki sa invaliditetom podneo je gradski Sportski savez.

Borislava Perić-Ranković je pedesetdvogodišnja vrhunska sportiskinja, rođena je Bečejka koja živi i trenira u Novom Sadu. Stonim tenisom se bavi od 2001. godine.

Perić-Ranković do sada ima više od 30 medalja sa velikih domaćih i svetskih takmičenja i olimpijskih igara, podsetio je Crnobarac i dodao da je ona ličnim primerom pokazala veliku hrabrost, kao i to da nema vrhunskog sporta bez rada i odricanja te doprinela tome da se osobe sa invaliditetom ohrabre, motivišu i oprobaju u raznovrsnim sportskim i društvenim aktivnostima.

Februarsku nagradu, koju Novi Sad dodeljuje povodom Dana grada 1. februara, pored prestižne nagrade, golubice, čini i novčani deo u iznosu od 130 hiljada dinara. Na dnevnom redu današnje svečane sednice odbornici su razmotrili i predlog odluke o prestanku mandata odbornika Slobodana Tasića sa Liste “Aleksandar Vučić – za našu decu” koji je podneo ostavku iz ličnih razloga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.