Penzionerima besplatan boravak u banjama

VIDEO K9: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje nudi penzionerima besplatan boravak u 24 banje širom Srbije. Podnošenje prijava traje do 15 marta.

0
405

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstvenim ustanovama i banjskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 23.799 dinara.

“To je akcija slanja penzionera na rehabilitaciju u banje u Srbiji. Uslovi da bi se ta akcija ostvarila: neophodno je da do 15 marta penzioneri koji imaju pravo se jave da popune prijavu za učešće u konkursu na korišćenje rehabilitacije”, rekla je Snežana Novaković iz Sindikata penzionera Nezavisnost.

Kako je navedeno, pravo da se jave na oglas imaju i korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora.

“Ostali uslovi koje penzioneri moraju ispuniti su da u prethodnih 5 godina nisu koristili sredstva fonda za banjsko lečenje i rehabilitaciju. Potrebna je neophodna medicinska dokumentacija i jedan od uslova je da nemaju dodatni izvor prihoda koji bi im povećali tu utvrđenu sumu mesečnih prihoda”, navela je Novaković.

Prijave se podnose organizacijama korisnika penzija, prema mestu prebivališta, a zaključno sa 15. martom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.