Penzioneri: Vratiti penzije na pređašnji nivo

VIDEO K9: Nedavna izjava ministra za regionalni razvoj Milana Krkobabića da ima prostora i za jednokratnu pomoć među penzionerima, ali i za trinaestu penziju za Beograđane, pošto su tu, navodno, najveći troškovi života, izazvao je oprečne komentare među starijim građanima.

0
564

U Udruženju penzionera Grada Novog Sada nisu mogli da komentarišu ovu izjavu, ali su ponovili svoj stav da penzije moraju biti vraćene na nivo pre njihovog smanjenja odlukom Vlade Srbije.

Izjave političara različito se tumače u javnosti, rekao je potpredsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada, koji je naveo da, što se penzija tiče, može da komentariše samo zaključke koje su oni, kao penzioneri doneli.

 

“Ja mogu da kažem naš stav i naš zaključak, što se tiče Udruženja. Mi smatramo da treba da se vrate penzije na onaj nivo na kojem su bile, znači, tih 22 i 25 posto što su nam uzeli, da vrate, da se donese zakon gde će penzije da prate plate i da to bude tako stalno, kao što je bilo i pre”, kaže Siniša Brankov iz Udruženja penzionera Grada Novog Sada.

Svi penzioneri bi, kako je rekao, morali da budu tretirani jednako u smislu raspodele primanja i socijalne politike. Brankov je naveo da su oni zadovoljni socijalnom politikom grada koji im na razne načine pomaže, te da je činjenica da je većina novosadskih penzionera u nezavidnom materijalnom položaju.

“Dosta su u nepovoljnom položaju, da tako kažem, imaju male penzije i naši članovi, penzioneri, uglavnom ti koji imaju niske i male penzije”, kaže Brankov. 

Iz tog razloga ovo udruženje se trudi da svojim članovima pruži svaku vrstu pomoći, u okviru svojih mogućnosti.

 

“Mi imamo za svoje članove fond solidarnosti, što znači do iznosa od 23.799 dinara, dajemo pomoć onima koji imaju tu malu penziju, jednokratnu pomoć, da vraćaju, jer ne možemo drugačije. Ali im pomognemo u tom trenutku, jer treba da plate struju, ili bilo šta drugo, onda im na taj način pomognemo da to prevaziđu i da reše taj svoj problem. Imamo zatim i razne usluge koje im pružamo, odlazak u banje na rate, to je ono što možemo mi da im pružimo”, navode u Udruženju penzionera Grada Novog Sada.

Najugroženijim članovima ovog udruženja, uskoro će biti podeljeni i paketi sa namirnicama, kao i 25 metara kubnih ogrevnog drveta, obezbeđenih od strane Republičkog fonda PIO, koji svake godine izdvaja sredstva u ove svrhe za pomoć penzionerima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.