Penzioneri u Novom Sadu obeležili svoj dan

VIDEO K9: Dan penzionera grada novog sada i opština svečano je proslavljen u Novom Sadu u organizaciji Udruženja Sindikata penzionera grada i opština novog sad. Tradicionalno druženje penzionera grada odžano je u Futogu.

514

Cilj Sindiakta penzionera grada novog sada i opština jeste okupljanje i pomoć penzionerima, koja im je naročito potrebna u uslovima smanjenih penzija i sve slabije kupovne moći stanovništva.

“Ove godine smo imali neke akcije. Slali smo na banjsko lečenje dobar deo naših građana, starijih i nemoćnih lica. Planiramo da to radimo i u buduće. Tu je sada zima koja pristiže i na redu je ogrev. Naša predsednica Milica Balać, koja je domaćin ovog večerašnjeg druženja, ona već uveliko radi na tom planu da se pomogne građanima da se snabdeju sa ogrevom, sa zimnicom pod povoljnijim uslovima, a moram da kažem da i Fond PIO nam pomaže, to ide na rate, bez kamate i to je dobro”, rekao je Boško Barišić, iz Udruženja penzionera sindikata grada i opština NS.

 

Barišić je pozdravio i odluku o povećanju penzija od pet odsto, kao i jednokratnu pomoć u iznosu od pet hiljada dinara koja bi prema najavama trebalo da bude isplaćena u narednih desetak dana.

Organizacija penzionera u anšem gradu ima dugu tradiciju – još od 1946. godine, i od tada ovo udruženje radi na poboljšanju kvaliteta života naših najstarijih sugrađana.

 

“Mi smatramo da treba to maksimalno da poštujemo i da to maksimalno uvažavamo i smatramo da treba svake godine da u isto vreme, obeležavamo taj dan i odamo poštovanje svim ljudima koji su na vreme krenuli i dali nam i ostavili nam u zadatak da i dalje nastavimo da gradimo grad Novi Sad, da ga razvijamo i damo svoj doprinos kako bi i oni koji dolaze za nama, mladi ljudi, naša deca, naši unuci, znali da je ovaj grad i njegovo blagostanje i naša zasluga, od 1946. godine do današanjeg dana”, rekao je Tomo Jakovljević, iz Udruženja penzionera sindikata grada i opština NS.

Penzioneri ne žele rušenje sistema niti države, već jedino što žele, jeste da penzionerske dane provode u miru i blagostanju, zajdnos as vojim porodicama, istakao je Jakovljević, navodeći da je cilj ostati dostojanstven, ma kako teška vremena bila.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.