Pecaroši – nabavite dozvolu na vreme

VIDEO K9: Iako vreme ne ide na ruku ribolovcima, ljubitelji ovog sporta i ovih dana nalaze vremena za ovu aktivnost, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine. Podsećaju i da su visoke kazne za pecanje bez važeće ribolovačke dozvole, kao i da su u prodaji dozvole za 2018. godinu.

0
1882

“Znači, dozvole za rekreativni ribolov su u udruženjima sportskih ribolovaca tamo gde ste, kolege ribolovci, naučili da već kupujete dozvole, ko u Petrovaradinu, ko u Novom Sadu, ko u Pančevu, ali dozvole su, znači, već distribuirane, tako da se mogu nabaviti, kupiti, naravno”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Dozvola se, podseća Jovanović, može kupiti i onlajn preko sajta Ribolovačkog saveza Vojvodine, kao i na 10 rata preko sindikata.

“I ona najefikasnija varijanta, dođete ovde u Đoke Mijatovića broj 16, dobijete i onaj lepi, korisni kalendar, gde su propisane sve vrste riba, zabrane, dužine, mresni lovostaj, pa uz svaku ribu postoji i ona kaznena politika koliko ona košta ako se ulovi van zakona”, kež Jovanović. 

 

Oni koji imaju važeće dozvole verovatno će zabaciti udice ili mreže, bez obzira na vodostaj, vremenske uslove ili predstojeće praznike, kaže Jovanović.

“Ali, bela riba, kao i obično, bude aktivna u nekim zimovnicima, bilo ih je na keju ranije, sada su ipak sporadične. Kolege koje su prošle nedelje prolazile sonarom, konstatovali su jata riba, ali prilično daleko od obale, na malo ozbiljnijim dubinama”, navode u savezu. 

Gde ima bele ribe, ima i smuđa i štuke, kaže Jovanović.

On, međutim, podseća, da su ribe za koje mresni lovostaj kreće od februara, a to su upravo grabljivice, već sada pune ikre i da bi ih trebalo poštedeti u korist bogatijeg ribljeg fonda u našim vodama.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.