Pčele za manastir u Zrenjaninu

VIDEO K9: Vojvođanski pčelari ispunili su želju monahinjama zrenjaninskog manastira Prepodobna Melanija i uručili im vrednu donaciju koja će im omogućiti proizvodnju meda za sopstvene potrebe.

453

Kada su čuli da su monahinje iz ženskog manastira Prepodobna Melanija u Zrenjaninu izrazile želju da počnu da se bave proizvodnjom meda za sopstvene potrebe, pčelari melenačkog društva Rusanda odlučili su da im u tome pomognu.

Okupili su predstavnike ostalih udruženja pčelara sa teritorije Zrenjanina, kako bi se dogovorili da zajednički doniraju košnice manastiru. Donacija je uručena u prisustvu predstavnika grada Zrenjanina i opštine Sečanj, Predraga Rađenovića kao i predstavnika brojnih udruženja koja su uzela učešće.

Povodom ove značajne donacije obratio se protojerej Petar Ilić koji se u ime manastira prepodobne Melanije zahvalio svima koji su učestvovali u donaciji.

Anica Batinić, predsednica Društva pčelara ,,Cvet Banata’’ iz Lazareva i Tomin Zlatomir, predsednik pčelarskog društva ,,Banatska matica’’ iz Sečnja govorili su ovom prilikom o razlozima zbog kojih su se uključili u donaciju.

Ukoliko bude potrebe za stručnim usavršavanjem na raspolaganju su predstavnici Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine rekao je predsednik Radomir Vlačo.

Ovakve inicijative su i više nego dobro došle što se i pokazalo ovom prilikom kada je podržan jedan ovakav vid donacije košnica i pčelinjih društava. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.