Pčelarima 30 miliona dinara subvencija

VIDEO K9: Vojvođanskim pčelarima danas je dodeljeno ukupno 30 miliona dinara subvencije za sufinansiranje investicija u pčelarstvu.

0
38

Ugovori ukupne vrednosti od 30 miliona dinara uručeni su danas korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva pokrajine za sufinansiranje investicija u pčelarstvu.

Dodeljeno je ukupno 126 ugovora nosiocima poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini koji su dobili podsticaje za uzgoj pčela.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, naveo je da je ukupna vrednost investicije više od 57,4 miliona dinara, u čemu je resorni sekretarijat učestvovao sa nešto više od preko pedeset odsto sredstava te naglasio da je u poslednjih šest godina u podsticaje za unapređenje pčelarstva u pokrajini, za nabavku opreme i za preradu i skladištenje pčelinjih proizvoda Sekretarijat investirao više od 150 miliona dinara. Bespovratna sredstva po ovom konkursu iznose do 50 odsto od  prihvatljivih troškova investicije.

Među podnosiocima prijava su fizička lica, preduzetnici i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a kada se radi o ženama nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i poljoprivrednicima mlađim od 40 godina, bespovratna sredstva utvrđena su u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije.

Resorni sekretar je pozvao poljoprivrednike i udruženja pčelara iz Vojvodine da do kraja godine dostave svoje predloge kako bi sredstva namenjena ovoj oblasti bila što bolje upotrebljena, i kako bi zajednički, kako je naveo, unapredili ovu sve profitabilniju granu poljoprivrede.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.