Pažnja: Pojačana kontrola brzine kretanja vozila

VIDEO K9: Pojačana kontrola brzine kretanja vozila počela je danas i trajaće do 14. maja saopštio je MUP. Akcija pojačane kontrole obavlja se u okviru 4. Svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima. Osim toga, tokom ovog meseca, policija će sprovesti i akciju "Blic maraton" u okviru koje je tokom prošle akcije radarima dokumentovano preko 3.000 prekršaja.

578

Neprilagođena brzina jedan je od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Tim povodom, ovogodišnja Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima obležava se pod sloganom “Uspori i sačuvaj živote” koja će trajati do 14. maja u okviru koje će biti pojačana kontrola saobraćaja.

Pored toga, ovog meseca, Uprava saobraćajne policije sprovodiće i akciju „Blic maraton“, tokom koje će 24 sata neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja.

“Imajući u vidu da su nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila još uvek najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teško povređenim licima u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da se aktivno uključe u planiranje akcije „Blic maraton“ i da ukažu na lokacije na kojima, po njihovoj oceni, najčešće dolazi do ugrožavanja bezbednosti učesnika u saobraćaju zbog kršenja propisa o brzini kretanja vozila. Podatke o lokacijama građani mogu slati tokom ove nedelje na adresu [email protected]”, saopšteno je iz MUP-a.

Saobraćajna policija će tokom akcije „Blic maraton“, na predloženim lokacijama meriti brzinu ručnim radarima i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije „presretačima“. Kontrola brzine kretanja će se obavljati i bez zaustavljanja vozila na mestu izvršenja prekršaja.

Ukoliko vozač koji prekorači dozvoljenu brzinu ne bude zaustavljen na licu mesta, vlasniku vozila će biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a dostavi podatke o licu koje je učinilo prekršaj.

Tokom sprovođenja prethodne akcije „Blic maraton“, 19. aprila 2017. godine, radarima je dokumentovano 3.127 prekršaja, podseća MUP.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.