Pazite gde gazite

VIDEO K9: Sugrađani iz Ulice Danila Kiša u Novom Sadu ponovo su se obratili našoj redakciji zbog istog problema - ulice zatrpane psećim izmetom.

0
26

Vlasnici pasa vole svoje ljubimce, ali ne vole baš da čiste za njima kad ih vode u šetnju pa se pseći izmet često nađe na cipelama prolaznika ili gumama biciklista. Dodatni problem su i ulični psi kao i sporo reagovanje nadležnih gradskih službi.

Sugrađani iz Ulice Danila Kiša nekoliko puta su se zbog ove vrste nečistoće obraćali našoj redakciji, radnici Čistoće potom su čistili ovu ulicu, da bi, nakon izvesnog vremena, ova ulica ponovo bila zatrpana psećim izmetom. Ovih dana problem je ponovo aktuelan.

Nadležni se, kaže naš Aleksandar Vujović, sete jedino kad se obrati medijima, koji slikovito prenesu izgled ove ulice, pa je tako i našu televizuju pozvao već treći put za godinu dana.

Čišćenje izmeta kućnih ljubimaca je zakonska obaveza vlasnika za čije kršenje je predviđena novčana kazna.

Prema ranijim odgovorima nadležnih, nema, međutim, ko da ih kontroliše jer Novi Sad nema dovoljno komunalnih milicionera niti radnika u Čistoći.

Posledice trpe građani koji su sve nezadovoljniji kompletnom čistoćom u gradu.

Do emitovanja ovog priloga nije stigao odgovor Grada na naše pitanje da li se radi na nekom sistemskom rešavanju ovog problema.

Dok se to ne desi, sugrađanima preostaje samo da dobro paze gde gaze.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.