Paušalcima stižu poreska rešenja

VIDEO K9: Svi preduzetnici-paušalci narednih dana dobiće rešenja o obavezama za 2022. godinu, saopšteno je iz Poreske uprave.

0
38

U narednih pet dana na elektronske adrese svih preduzetnika-paušalaca stići će rešenja o utvrđenim obavezama za 2022. godinu, najavila je Poreska uprava, uz informaciju da je ovoj grupi obveznika obračunala porez na prihode od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za tekuću godinu.

Rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima paušalcima i izveštaje o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda Poreska uprava će dostaviti u elektronskom obliku, postavljanjem u poresko sanduče i to od danas do 25. januara, a posredstvom portala ePorezi.

Novoosnovani preduzetnici-paušalci će u roku od 48 sati od dana registracije osnivanja privrednog subjekta u Agenciji za privredne registre dobiti izveštaj o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda i rešenja o utvrđenoj obavezi u elektronskom obliku u poresko sanduče posredstvom portala ePorezi, navodi Poreska uprava u saopštenju.

Rešenje se, kako je navedeno, smatra dostavljenim danom postavljanja na portal Poreske uprave, shodno odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Za pristup portalu Poreske uprave neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat, a obveznik je dužan da ovlasti drugo lice, ukoliko ono u ime preduzetnika paušalca pristupa poreskom sandučetu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.