PATRIOTSKI FRONT: OLUJA I DALJE TRAJE

798

(VIDEO K9) Godišnjica Oluje obeležena je i u Novom Sadu. Organizator je bio Patriotski front, republičko Udruženje veterana ratovoa srpskih zemalja od 1990. do 1999. godine. Događaju su prisustvovali predstavnici crkve, narodnog pokreta Dinara, Drina, Dunav, udruženje rusko – srpskog prijateljstva, ali ne i predstavnici grada. 

Dok Hrvatska početak avgusta 1995. godine obeležava kao veliku pobedu, srpski narod priseća se žrtava. Prognani su utičište većinom pronašli u Vojvodini. Patriotski front smatra da je ovaj, kako kažu, “nezapamćen zločin” stvorio jedinu etnički čistu državu u Evropi, na šta je evropska zajednica ostala nema.

Prema njihovom mišljenjum, Srbija je u poslednjih 10 godina veoma malo učinila za prognane i izbegle. Posebno su razočarani odnosom grada. Učestali govori mržnje prema doseljenom stanovništvu potvrđuje lošu situaciju, veruju organizatori.

Predstavnici Patriotskog fronta veruju da Ouja još traje. Ne znaju se sudbine mnogih nestalih, a nema ni grobova. Njihova poruka je da se žrtava i ovih događaja treba sećati, a ne zaboravljati. Zbog toga su im počast odali i stihovim Laze Kostića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.