Patrijarh pozvao na jedinstvo hrišćana

VIDEO K9: Tradicionalnim pozdravom "Mir Božji - Hristos se rodi", patrijarh srpski Irinej sa sveštenstvom i monaštvom SPC čestitao je Božić svim sinovima i kćerima svete Crkve, sa porukom da ne dozvolimo nikome da nas deli po bilo kom osnovu.

466

U Božićnoj poslanici patrijarh srpski irinej poručuje da su nam danas više nego ikad, potrebni mir na zemlji i dobra volja među ljudima i narodima.

Umesto, kako se navodi, dobre volje i ljubavi među ljudima i narodima svedoci smo planetarne ekspanzije egoizma, surevnjivosti, antagonizama i nadgornjavanja – poroka koji izazivaju zabrinutost, strah i zebnju za budućnost ovoga sveta, naveo je patrijarh.

On je ukazao i da nezavisno od toga gde živimo i radimo, da smo svi mi jedan, hrišćanski, pravoslavni i svetosavski narod.

“Božić je u srcima našim, u dušama našim. Slaveći Božić u radosti i miru sa svim i svakim, učili smo se svetosti življenja i strahu Božjem. Pozdravom Mir Božji – Hristos se rodi i otpozdravom Vaistinu se rodi mi smo formirani kao narod mira Božjeg i dobre volje”, naveo je Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Razvijmo i pokažimo dobru volju međusobno i prema svim ljudima oko nas! Kroz tu dobru volju među ljudima budimo svetlost svetu i so zemlji! Živimo sveto i čestito i ispunimo zavet otaca kojim su nas zavetovali za Carstvo nebesko”, poručio je patrijarh u Božićnoj poslanici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.