Pastor: Skupština APV biće konstituisana 1. ili 2. juna

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor najavio je da će vojvođanska skupština biti konstituisana 1. ili 2. juna, te da će prvu sednicu zakazati pošto dobije izveštaj Pokrajinske izborne komisije.

682

Pastor je naveo je dodao da je dogovoreno da kičmu buduće parlamentarne većine u pokrajini čine SNS i SVM i da je on mišljenja da bilo bi dobro da u njoj bude i LSV.

“Bilo bi dobro i politički i sa aspekta otvorenih pitanja da ta da koalicija bude relativno široka i da u njoj bude i druga autohtona značajna vojvođanska stranka – LSV. Definitivnu odluku oko toga treba da donese SNS i LSV, koja treba da se izjasni da li je spremna za saradnju ili nije”, rekao je Pastor za RTS.

On je rekao da će on biti kandidat za predsednika vojvođanskog parlamenta i da odluka o budućem pokrajinskom premijeru još uvek nije doneta.

Upitan da li će SVM imati ministre u budućoj republičkoj vladi, Pastor je izjavio da će ta stranka biti deo parlamentarne većine i da želi da nastavi praksu od pre dve godine da učestvuje u izvršnoj vlasti na nivou državnih sekretara.

Na pitanje o principima saradnje SNS i SVM, Pastor je objasnio da su to pre svega principi međusobnog poštovanja bez obzira na političku snagu i zajednička ambicija da to partnerstvo bude na svim nivoima.

“Ovih dana smo se bavili o vojvođanskom i lokalnim nivoima. Na vojvođanskom nivou ta pitanja su pitanja finansiranja, nadležnosti, buduća ustavno pravna pozicija Vojvodine”, rekao je Pastor.

On je rekao i da nije realno da budući gradonačelnik Subotice bude iz SVM.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.