Pastor: Posledice rata u Ukrajini u 2023.

VIDEO K9: Sumirajući 2022. godinu, predsednik Skupštine Vojvodine kaže da je protekla uspešno za ovu instituciju, da će nova doneti puno izazova sa kojima će, kako se nada, Skupština uspeti da se nosi, između ostalog i zbog većeg pokrajinskog budžeta.

0
26

Ukupno sedam sednica, više od 80 skupštinskih odluka i tri puta izmene budžeta obeležilo u 2022. godini je rad Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, prema rečima njenog predsednika, Ištvana Pastora.

Ono što nije brojka, ali je jako važno, kaže Pastor, jeste to što je pokrajinski parlament sačuvao ugled koji je izborio u prethodnim godinama bez obzira na razlike političkih aktera u Skupštini.

Pastor je mišljenja da će 2023. godina snositi posledice svega onoga što se dešava u okruženju, ističući pre svega posledice vezane za ukrajinsko-ruski rat.

Budžet APV za 2023. godinu izdašniji je u odnosu na 2022, ističe Pastor, što mu, kako je rekao, daje nadu da će moći da se suoče i sa nepredviđenim izazovima za koje je siguran da će ih biti.

Poželeo je na kraju da 2023. građani provedu u miru, međusobnoj slozi i traženju onoga što ih spaja, a ne u naglašavanju onog što ih razdvaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.