Pastor: Na redu nadležnosti i finansiranje Vojvodine

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da bi do kraja godine na dnevni red trebalo da dođu zakoni o nadležnostima i finansiranju Vojvodine i da je to i ustavna obaveza, pišu Novosti. 

295

Ističući da nije od presudne važnosti da li će inicijator zakona biti pokrajinska skupština ili republička vlada, Pastor je za Novosti rekao da je SVM, čiji je lider, sa SNS u avgustu prosle godine potpisao koalicioni dogovor čije deo je i pitanje finansiranja.

“Tu zajednički preuzetu obavezu oročili smo do kraja 2017 godine, pa se nadam da ćemo u ovoj godini pristupiti tom poslu i okončati ga”, kazao je Pastor.

Prema njegovim rečima, bitno je da u izradi zakona učestvuju predstavnici i pokrajinskog i republičkog nivoa, a reč je o dva uzajamno povezana zakona – o nadležnostima i finansiranju.

“Logika diktira da se prvo uredi pitanje nadležnosti, jer se na osnovu toga može stvarati budžetski okvir u zakonodavnom smislu”, rekao je on.

Pastor je istakao da je zadovoljan saradnjom sa SNS, navodeći da je za SVM bitno što ih, bez obzira na razlike u veličinama, SNS prihvata kao ravnopravnog sagovornika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.