“Pastelom po Svetoj Gori”

VIDEO K9: Likovna izložba autora Vladimira Stojanova "Pasvetom po Svetoj gori" otvorena je u ponedeljak u prostorijama Mesne zajednice "Radnički" na Detelinari. Stojanov je, inspirisan sve težom i neučestalijom komunikacijom među ljudima, odlučio da izložbu posveti povratku duhovnosti, pa je kroz 27 slika opisao monaški život na Svetoj gori.

0
7

Izložba “Pastelom po Svetoj gori”, autora Vladimira Stojanova, iza sebe ima specifičnu priču. Autor je izložbu posvetio duhovnosti, a ispirisala ga je pandemija, tačnije, jedna od njenih posledica – smanjena komunikacija među ljudima.

Vladimir Stojanov sebe predstavlja prevashodno kao dramskog umetnika sa Detelinare, a svoj životni poziv odlučio je da zameni hobijem iz mladosti – slikarstvom.

Stojanov je, pozivajući se na monografiju Gorana Vukčevića, ali i vlastita sećanja sa Svete gore koju je posetio pre nekoliko godina, tehnikom suvog pastela, kroz 27 slika opisao monaški život na ovoj svetoj planini.

Izložba je postavljena u prostorijama MZ “Radnički” na Detelinari jer, kako autor kaže, kulturu treba decentralizovati, ako je već ceo Novi Sad, grad kulture. U MZ “Radnički” kažu je izložba Vladimira Stojanova samo uvertira u buduće kulturne projekte koji će biti organizovani na Detelinari.

Izložba Pastelom po Svetom gori Vladimira Stojanova, otvorena je do 1. oktobra u prostorijama ove Mesne zajednice koja se nalazi u ulici Braće Mogin 2.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.