Pasoš umesto pesnice

VIDEO K9: Građanski protesti teško da će postići željeni cilj onih koji ih organizuju u političkim okolnostima kakvi vladaju danas u Srbiji, ocenio je Slobodan Jovanović, urednik i direktor Mediagroup.rs u emisiji Otvoreni ekran.

0
110

Previranja na političkoj sceni Srbije obeležili su građanski protesti koji su počeli krajem prošle godine i traju do danas, doduše u drugačijoj formi i sa slabijim intenzitetom.

“Kao novinaru stav mi je neutralan prema tim protestima koji su pravo svakog građanina Srbije da se buni protiv bilo čega, pa i protiv aktuelne vlasti. Ti protesti su ispočetka imali veći intenzitet, gde je u Beogradu bilo više puta po više desetina hiljada građana, u Novom Sadu nije bilo toliko masovno, doduše, Novi Sad je i četiri puta manji grad od Beograda, ali nisu dali rezultate jer, čini mi se predugo su igrali na 0:0”, rekao je Jovanović.

Odbrana vlastitig gola toliko dugo vremena nije dala željene rezultate, sportski se izrazio Jovanović, što je aktuelna vlast znala uspešno da iskoristi.

“Dakle, ni jedan potez ovih koji su oragnizovali demonstracije, prvo, navodno, samoinicijativno građani, pa kasnije organizovani u grupaciju ‘1 od 5 miliona’, pa je na kraju opozicija ipak preuzela te proteste i sve je to vrlo jalovo, odnosno branili su se celo vreme. A vlast kao vlast, dok je sve u redu, nemaju potrebe da išta rade ili da reaguju, zato što nisu ih ni očešali”, kazao je Jovanović.

Manjak borbenog duha i agresivnijeg karaktera aktuelnih protesta Jovanović vidi u drugačijem opštem karakteru mladih danas koji svoje nezadovoljstvo ekonomskim i političkim stanjem u društvu, umesto borbom i otporom, kako je naveo, radije iskazuju odlaskom iz zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.