Partizanska opasna za bicikliste

VIDEO K9: Biciklisti koji koriste za njih određenu stazu u Partizanskoj ulici svakodnevno su suočeni sa problemom kako da se bezbedno uključe u saobraćaj u ovoj prometnoj ulici, požalio se  sugrađanin Lazar Prodanović.

535

Biciklistička staza, odnosno njen završetak u Partizanskoj ulici predstavlja opasnost za sugrađane koji koriste se voze biciklom, požalili su nam se sugrađani koji svakodnevno njome prolaze.

Naime, završetak biciklističke staze bicikliste vodi pravo u drugu kolovoznu traku, uglavnom zakrčenu motornim vozilima.

“Time je biciklista izložen, da ne kažem, smrtnoj opasnosti. Još niko nije poginuo, ali to ne znači da neće, ako staza ostane ovakva”, rekao je naš usgrađanin Lazar Prodanović. 

Ovo nije i jedini problem vezan za Partizansku ulicu, naveo je Prodanović, koji je skrenuo pažnju i na visoke kose kolske prilaze okolnim kućama koji presecaju trotoar i koji prave problem i pešacima, naročito pri nepovoljnim vremenskim uslovima.

“Možete zamisliti kako to izgleda zimi, kada je to puno snega ili kad je led na tim prilazima, to postaje ubitačno. Zamislite da je neko u ovim kućama invalid, pa da treba da ide u kolicima, ili ako u tim kućama ima beba”, navodi Prodanović. 

Ovj problem nije lako rešiv i o njemu je trebalo voditi računa kada je spuštan nivo kolovoza, rekao je Prodanović, ali su ostali, smatra on, lako rešivi, naročito ukoliko bi se iskoristilo prisustvo izvođača radova aktuelnih na suprotnoj kolovoznoj traci.

“Što se tiče biciklističke staze, to je veoma jednostavno rešiti. Potrebno je samo ukloniti ovaj ivičnjak koji smeta, da bi biciklista mogao da vozi pravo i sve je gotovo. Znači, srušiti ivičnjak, izbetonirati i sve je rešeno. Postoji i treći problem, ali je isto tako neugodan, a taj je, kad se sa Temerinske ulice dolazi na trotoar, stepenik je visok jedno 40 centimetara. Kako tu da se neko ko je stariji, vodi dete, nosi nešto, kako da se popne. Treba napraviti samo još jedan stepenik ima prostora, treba samo dobra volja”, priča naš sugrađanin. 

Dobre volje, za sada, nema, smatra Prodanović koji je naveo da se povodom rešavanja ovih problema obraćao svim nadležnim institucijama, od mesne zajednice do Kancelarije gradonačelnika, ali da do sada nije dobio nikakav odgovor.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.