Parterno uređenje hrama na Novom naselju

VIDEO K9: Hram Prenosa moštiju Svetog Save na novosadskom Novom naselju do kraja godine bi trebao dobiti uređene staze i dečje igralište. Radove na parternom uređenju oko hrama vredne više od 52 miliona i šesto hiljada dinara, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije poverila je novosadskom preduzeću Graditelj.

0
80

Oko Hrama Prenosa moštiju Svetog Save na Novom naselju počeli su radovi na parternom uređenju koji obuhvataju nove pešačke staze, hortikulturalno uređenje prostora i izgradnju novog savremenog dečjeg igrališta.

Ovom pravoslavnom hramu će biti omogućen pristup iz svih prometnih pešačkih pravaca, a ukupna popločana površina imaće oko 1.500 m². Građanima će za predah i odmor na raspolaganju biti 16 klupa i dva piknik seta, sto i dve klupe, uz koje će se naći i 18 kanti za otpatke i adekvatno osvetljenje i sa podnim svetiljkama duž pešačkih staza.

Za bicikliste je na ovom prostoru planirano postavljanje sedam parking nosača. Ceo prostor oko hrama biće oplemenjen sa 34 stabla četinara različite visine, kao i 57 stabala visokog listopadnog drveća, 62 komada zimzelenog ukrasnog šiblja i 18 sadnica poleglih ruža, a biće formiran i travnjak.

Ozelenjavanje ove površine ispoštovaće planirane trotoare, javno osvetljenje, druge infrastrukturne mreže, postojeće i planirane objekte i zelenilo, saopšteno je na sajtu Gradske uprava za građevinsko zemljište i investicije.

S obzirom da u ovom delu Novog Sada živi veliki broj dece, za najmlađe je projektovano igralište prilagođeno njihovom interesovanjima i psihofizičkim sposobnostima.

Vrednost radova na parternom uređenju oko Hrama Prenosa moštiju Svetog Save iznosi skoro 52 miliona i 620 hiljada dinara, a prema ugovorenom roku, završetak radova se očekuje tokom novembra meseca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.