Parking nalepnice za osobe sa invaliditetom

VIDEO K9: Izdavanje novih godišnjih nalepnica za vozila osoba sa invaliditetom za 2017. godinu počinje 9. januara.

0
548

U skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima na teritoriji Grada Novog Sada, parking mesta za osobe sa invaliditetom mogu da koriste lica koja imaju prijavlјeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravlјanje vozilom (najmanje 70% telesnog oštećenja), lica obolela od distrofije, paraplegije, kvadriplegije i cerebralne paralize, lica koja imaju oštećenje vida najmanje 90%, ratni i mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata od I do IV grupe invalidnosti i lica na dijalizi.

Nalepnice za 2016. godinu važe do 31. januara 2017. godine, a izdavanje nalepnica počinje od 9. januara 2017. godine. Obrazac zahteva može se preuzeti na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode br 1., ili na sajtu Grada www.novisad.rs. Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu – Kancelarija za osobe sa invaliditetom, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode br. 1.

Uz zahtev se prilaže slika osobe sa invaliditetom i fotokopije sledećih dokaza: lična karta za podnosioca zahteva, saobraćajna dozvola, vozačka dozvola, medicinska dokumentacija vezana za invalidnost ili bolest, lična karta za odraslog člana zajedničkog domaćinstva, a za decu izvod iz matične knjige rođenih ili prijava prebivališta, ukoliko je član domaćinstva osoba sa invaliditetom.

Nalepnica za označavanje vozila, preuzima se u Kancelariji  za osobe sa invaliditetom, Trg slobode br. 3. I sprat Poslovnog centra “Apolo”, u roku od pet dana od dana podnošenja zahteva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.