Parking mesta obavezna za investitore?

VIDEO K9: Uskoro bi pred odbornicima Skupštine grada mogle biti mere kojima će primorati investitore da pored objekta izgrade i određen broj parkirališta.

0
179

Nedostatak parking mesta, naročito u užem i širem centru grada odavno predstavlja veliki problem našim sugrađanima i svim ostalim vozačima koji dolaze ili prolaze kroz naš grad.

Nedovoljnom broju mesta za parkiranje doprinose i investitori koji neretko koriste čitavo zemljište za izgradnju objekta bez parkinga i garažnih mesta. Gradonačelnik je nedavno izjavio da grad pokušava da iznađe rešenje za ovaj problem.

“Moguće da će drakonski poskupeti naknada za plaćanje nadoknade za to što niste izgradili dovoljan broj parking mesta, to je jedna opcija, da ode sa 200 hiljada na 2 miliona dinara, a druga opcija je da potpuno ukinemo tu mogućnost, da uopšte nemaju mogućnost da otkupe nego da moraju da izgrade”, kazao je nedavno Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Vrše se, kako je rekao, procene finansijskih efekata, ali i onih na života građana, kao i ukidanje mogućnosti budućim investitorima da grade bez obezbeđenog dovoljnig parking prostora. O svemu tome će konačnu odluku dati odbornici Skupštine grada, koji će uskoro razmatrati o ovim predlozima.

“Moraju da shvate da ne mogu da prave zgrade bez dovoljno parking prostora ili garažnih mesta, da ne očekuju da grad onda iza njih mora da ide da rešava kompletan parking, nego investitori moraju za svoje stanare, za ljude koji kupuju stanove u njihovim zgradama, na osnovu kojih oni zarađuju. A sa druge stane, mi moramo voditi računa o komunalnom uređenju grada”, naveo je Vučević.

Novi Sad će, kako je rakao, uvek biti tolerantan, u skladu sa zakonom, prema investitorima, ali da sa druge strane očekuju od investitora da budu dovoljno tolerantni prema svojim kupcima i omoguće im parking ili garažno mesto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.