Park ili sportski centar?

VIDEO K9: Vlasnik dela parcela na zelenoj površini na Novom naselju, na kojem su urbanisti planirali izgradnju parka, je i Kompanija Galens Invest, koja je tu informaciju potvrdila pojedinim lokalnim medijima, kao i to da na tom delu planira izgradnju sportskog centra. Deo žitelja Novog naselja, međutim, bori se da na tom prostoru bude izgrađeno ono što je prvobitno planirano.

0
107

Zelena površina između Bulevara kneza Miloša, Ulice Momčila Tapavice i produženja Bulevara Jovana Dučića, na kojoj je prema gradskom urbanističnom planu predviđen sportski park koji bi imao 75% zelenih površina i 25% sportskih terena, dobila je, prema pisanju novosadskih portala, većinskog vlasnika ovih parcela – kompaniju „Galens Invest“.

Kao najvažnije, Prijić Sladić navodi da se izgradnja sportskog centra, koju planira vlasnik većeg dela ove zelena površine, kosi sa urbanističkim planom.

Ona navodi i da stanari Novog naselja koji žele park na tom prostoru, nemaju problem s vlasnikom ili vlasnicima ovih parcela, već očekuju očekuju od institucija da, kako je rekla, poštuju planove koje su sami doneli.

Ona je najavila da će tokom predstojećeg vikenda na više mesta na Novom naselju i Detelinari građani moći da potpišu peticiju „Za zeleno Novo naselje“ kojom traže očuvanje zelenih površina u ovom delu grada i sprečavanje izgradnje naplativih javnih garaža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.