Paraglajderisti na državnom prvenstvu u Nišu

VIDEO K9: Od 28. jula do 3. avgusta grad Niš će biti mesto koje će okupiti pilote paraglajdera iz 20 država, među kojima će najbrojniji biti domaći piloti iz Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

0
116

Razlog zbog koga će se oko 150 pilota uputiti u Niš jeste održavanje Državnog prvenstva Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, jedinstvenog takmičenja koje objedinjuje tri nacionalna prvenstva u disciplini prelet paraglajderom, a koje je ujedno i test takmičenje za Evropsko prvenstvo koje će se održati na istom terenu sledeće godine.

Ove godine će pored više od 40 pilota iz Srbije, na Predevropskom prvenstvu nastupiti i 45 pilota iz Mađarske, 15 pilota iz Bosne i Hercegovine, a biće tu i paraglajderista iz Australije, Kine, Indije, Japana, Novog Zelanda, Južnoafričke Republike, Amerike i većine evropskih država.

U okviru Državnog prvenstva Srbije, tutulu prvaka će braniti Vladimir Bačanin iz Paraglajding kluba „Air 037“ iz Kruševca, reprezentativac Srbije i naš najbolje plasirani pilot na svetskoj rang listi.

Reprezentativci Srbije u ovom sportu nakon Niša putuju u Makedoniju na Svetsko prvenstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.