Paori ne odustaju, i danas za Beograd

Poljoprivrednici iz Vojvodine ne odustaju od svojih zahteva. I danas će, u 10 časova, krenuti u protestnu vožnju ka Beogradu. Ministarka Bogosavljević Bošković odbacila je kritike paora.

434

Dežurstva su organizovana i noćas, a paori su najavili da će, ukoliko im i dalje bude zabranjen dolazak u Beograd, voziti po vojvođanskim putevima.

Desetak vojvođanskih poljoprivrednika juče je u traktorima i u pratnji policije održalo protest ispred Skupštine Srbije. Oni su predali zahtev da se predložene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu povuku iz skupštinske procedure. Ipak, većinu paora su u pokušaju da stignu traktorima do Beograda sprečili kordoni policije.

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da je Predlog izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu rađen u dogovoru i konsultacijama sa udruženjima poljoprivrednika i da ona ne zna razlog zbog čega oni protestuju.

Ona je, međutim, za RTV izjavila da će Srbija od Evrospke komisije zatražiti prolongiranje roka definisanog Sporazumom o stabilizaicji i pridruživanju sa Evropskom unijom kojim se predviđa obaveza Srbije da od 1. septembra 2017. godine omogući prodaju poljoprivrednog zemljišta i stranim državljanima.

Predloženi zakon o poljoprivrendom zemljištu ne omogućava prodaju zemlje strancima, rekla je ministarka poljoprivrede koja je odbacila kritike poljoprivrednih udruženja i ocenila da su aktuelni protesti paora ispolitizovani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.