Pala podrška građana pristupanju EU

Uobičajeno je da procenat podrške građana pristupanju Evropskoj uniji oscilira tokom procesa pridruživanja, izjavila je ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

273

Najnovije istraživanje pokazalo je da bi, ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem “Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?”, 46 odsto građana Srbije glasalo “za”, što je pet procentnih poena manje u odnosu na podršku iz decembra.

Na molbu da prokomentariše te rezultate, Joksimovićeva je navela da to spada u uobičajenu oscilaciju od kad su 2002. godine počela da se rade ova istraživanja.

[pull_quote_center]“Naravno da svaki put analiziramo rezultate i sa sigurnošću može da se kaže da su svaki put uzroci rasta ili pada podrške bili u značajnim procesima koji su se odvijali u unutrašnjem ili međunarodnom okruženju. Nije drugačije ni ovaj put”, navela je ministarka.[/pull_quote_center]

“Na putu u EU, uz brojne dobiti koje će naši građani svakako osetiti, postoje i brojni izazovi, jer je i sam proces osetljiv na dešavanja u širem međunarodnom okruženju”, izjavila je Joksimovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.