Paketići za decu iz Tiršove

VIDEO K9: Deca koja su na lečenju u Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj u Beogradu, povodom predstojećih praznika, dobila su paketiće koje je za njih obezbedila Kompanija „Dunav osiguranje“.

146

Decu koja su na lečenju u Tiršovoj paketićima sa slatkišima i igračkama obradovali su kapiteni košarkaških klubova „Crvena zvezda“ i “Partizan”, Branko Lazić i Novica Veličković, direktor Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj Siniša Dučić i direktor Direkcije za prodaju neživotnih osiguranja u Kompaniji „Dunav osiguranje“ Nemanja Petrović.

Najveću satisfakciju predstavljaju akcije i projekti koji su vezani za naše najmlađe, rekao je tom prilikom predstavnik Dunav osiguranja istakavši da ta kompanija i ove godine realizovala velik broj humanitarnih akcija i projekata.

“Danas smo ovde da malim borcima poželimo uspešan oporavak i zajedno sa njima proslavimo predstojeće praznike. Kompanija ‘Dunav osiguranje’ je ponosna na novostečena prijateljstva, a novogodišnji paketići su mali znak pažnje koji im darujemo u to ime“, rekao je Petrović.

On je zahvalio kapitenima košarkaških klubova koji su se, na radost dece, odazvali pozivu da učestvuju u ovoj akciji.

„Ono što mi je drago jeste da ljudi ovde u belim mantilima čine sve da deca budu dobro i ulažu sve napore da se deca što pre vrate normalnom životu i građenju svoje budućnosti“, naveo je kapiten KK Crvena zvezda.

„Svaki sport iza sebe ima mnogo uspona i padova, ima mnogo povreda. Mi sportisti na dnevnom nivou to prolazimo i iz tog razloga najbolje znamo da ovakvoj dečici treba puno podrške. Želimo da sa njima, pored paketića, podelimo i malo osmeha, i nek znaju da mi ne odustajemo kad nam je teško i da i oni ne treba da odustaju već treba da budu borci“, rekao je Novica Veličković.

U ovoj klinici kažu da je ovo prva akcija tog tipa u ovoj godini i da je Kompanija „Dunav“ prva započela dodelu paketića, kao što su to uradili i prošle godine.

„Oni nas obraduju svake godine novogodišnjim paketićima. Ove godine naša zahvalnost je dvostruka: prvo što su doneli novogodišnje paketiće, a s druge strane što su nam doveli dva proslavljena košarkaša ‘Crvene zvezde’ i ‘Partizana’. Vi ne možete da zamislite koliko se se deca raduju ovoj poseti i koliko vole sportiste“, istakao je direktor Dečje univerzitetske klinike.

Prema njegovim rečima, na Ortopedskoj klinici u Tiršovoj u ovom trenutku nalazi se 31 pacijent, od toga sedam operisanih, pet u predoperativnoj pripremi, dok su ostali na ispitivanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.