Paketić za dar u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine

VIDEO K9: Za decu dobrovoljnih davalaca krvi danas je u Zavodu za transfuziju organizovana podela novogodišnjih paketića, uz zanimljiv program kroz koji su mogli mnogo to tog da nauče o humanosti i spašavanju ljudskih života.

356

Novogodišnje paketiće dobila su sva deca koju su sa sobom doveli dobrovoljni davaoci koji su danas dali krv u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine.

“Za mališane smo obezbedili sve paketiće i mnoge animacije, da im bude zabavno danas ovde, a ujedno da se upoznaju sa našom ustanovom. Ono što nam je, zapravo, bio cilj je to da se obezbede dovoljne zalihe krvi, da je bude dovoljno tokom praznika”, rekla je Zorica Bjelić, portparolka Zavoda.

Animacija i edukacija mladih u ovom uzrastu je značajna, ističu u Zavodu, kako bi razumeli značaj dobrovoljnog davalaštva i kako bi jednog dana i sami donirali krv. Deca koja su čekala dok su njihovi roditelji davali krv, umesto straha od medicinske ustanove, učila su o humanosti i uživala u predstavi Lepotica i zver koju su zanjih izveli animatori.

Sudeći po reakcijama dece, organizatori su uspeli u svojoj nameri.

U Zavodu su naveli i da su zadovoljni odzivom davalaca u protekloj godini, kada su imali oko 27.000 davanja, što je bilo dovoljno da se zadovolje potrebe za dragocenom tečnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.