Paketi pomoći, zatvaranje pijaca, nema naplate parkinga

Upravnici zgrada i Centar za socijalni rad prave spiskove građana za dostavu paketa pomoći. Pijace su zatvorene, ali mogu da rade objekti sa spoljnih strana pijaca. Nema naplate parkinga do 27. marta.

37

NOVE MERE GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Direkciji za robne rezerve izdata je naredba da u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji Grada Novog Sada čiji iznos mesečne penzije ne prelazi preko 30 000 dinara, kao i građanima u stanju socijalne ugrožeosti, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada.

Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima naređeno je da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju lica starija od 65 godina i druga lica kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava, te da za iste organizuju dostavu.

Izdata je i naredba JKP Tržnica da zatvori sve pijace na teritoriji grada, kao i objekte unutar pijačnog prostora.

Svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave obavljanje svoje delatnosti u skladu sa posebnom odlukom Vlade Republike Srbije.

JKP Parking servis naređeno je da obustavi naplatu parkinga na teritoriji Grada Novog Sada od 23. do 27. marta 2020. godine.

Štab je zabranio i korišćenje: parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom kao i tartan staza na keju u Novom Sadu.

Novi Sad, 22. mart 2020. godine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.