Pad cena na produktnoj berzi

VIDEO K9: Prošle nedelje uočen je pad cena svih poljoprivrednih proizvoda na tržištu, saznajemo na Produktnoj berzi Novi Sad. Kukuruzom se danas trguje po ponderisanoj ceni od oko 25,5, sojom 77, a pšenicom skoro 22,6 dinara po kilogramu bez PDV-a.

0
50

Cene svih poljoprivrednih proizvoda na tržištu su pale prošle nedelje. Najizraženiji pad je imalo sojino zrno, dok je tržište kukuruza bilo uzburkano.

Na tržištima je takođe primetan i pad cena pšenice, koja je pratila kretanje cena kukuruza. Jakšićeva ističe da je krajem nedelje ponuda bila na nižem nivou od zaključenih.

Cene na domaćem tržištu je određivala konstantna promena na dnevnom nivou, koja je u osnovi pratila trendove svetskih kretanja. Cena uljane repice je i dalje slabila, iako će, kako je rekla, ishodi Evropske Unije u velikoj meri biti u manjku sledeće sezone.

Za razliku od domaćeg tržišta, poslednjeg dana prethodne nedelje, na stranim je rast cena svih poljoprivrednih proizvoda pokazivao veliki raspon u brzini kretanja cena. Ovo je vezano za intenzivne aktivnosti finansijiskih fondova, jer se osnovni bilansi nisu menjali.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.